Sabtu, 19 Mei 2018

Contoh Soal dan Jawaban Bahasa Jawa (Gladhen Kompetensi Bab Panganan)

1.      Panganan wujude bunder dawa digawe saka beras lan dibuntel godhong gedhang,yaiku:
a.   Lemper
b.   Lonthong
c.    Karok/cengkarok
d.   Kupat
e.   Randha royal/tape goreng
2.      Panganan sing digawe saka beras dibuntel janur wujude persegi,yaiku :
a.   Lemper
b.   Lonthong
c.    Karok/cengkarok
d.   Kupat
e.   Randha royal/tape goreng
3.      Panganan sing digawe saka ketan,isine abon utawa srundeng, dibuntel godhong gedhang, lan didang, yaiku :
a.   Lemper
b.   Lonthong
c.    Karok/cengkarok
d.   Kupat
e.   Randha royal/tape goreng
4.      Panganan sing digawe saka tape pohung,dicelupke adonan gandum,lan digoreng, yaiku:
a.   Lemper
b.   Lonthong
c.    Karok/cengkarok
d.   Kupat
e.   Randha royal/tape goreng
5.      Panganan sing digawe saka sega wayu dipeme nganti garing,banjur digoreng,yaiku :
a.                     Lemper
b.                    Lonthong
c.                      Karok/cengkarok
d.                    Kupat
e.                     Randha royal/tape goreng
6.      Dhawet Ayu iku panganan khas saka:
a.   Banjarnegara
b.   Brebes
c.    Kebumen
d.   Kendal
e.   Kudus
7.      Sate Kebo iku panganan khas saka :
a.   Banjarnegara
b.   Brebes
c.    Kebumen
d.   Kendal
e.   Kudus
8.      Nasi Lengko iku panganan khas saka :
a.   Banjarnegara
b.   Brebes
c.    Kebumen
d.   Kendal
e.   Kudus
9.      Sate kelinci iku panganan khas saka:
a.   Pati
b.   Purbalingga
c.    Salatiga
d.   Semarang
e.   Karanganyar
10.     Soto Kriyik iku panganan khas saka :
a.   Pati
b.   Purbalingga
c.    Salatiga
d.   Semarang
e.   Karanganyar

II.  Wangsulana kanthi premati.
   1.     Sebutna panganan tradisional kang digawe saka beras lan ketan!
   Jawabane:
   - Beras: lonthong,arem-arem,kupat, lemper ,karok/cengkarok
   - Ketan: cucur,apem,nagasari,tape ketan,semar mendem,mendhut,wajik,rengginang
    2. Sebutna panganan tradisional kang dibuntel godhong gedhang       lan janur!
 Jawabane:
-             Godhong gedhang: lonthong,lemper,arem-arem
-             Janur: lepet, nagasari,meniran,kupat
   3. Sebutna panganan tradisional kang didang,digoreng,lan digarang/dibakar!
   Jawabane:
-               Didang: arem-arem,klepon,lepet.lapis
-              Digoreng: mendoan,lumpia,balokan,gedhang goreng
-             Digarang: sate,serabi,ayam bakar
   4. Sebutna buntel panganan saliyane godhong gedhang lan janur!  Wanehna tuladha panganane!
  Jawabane:
-              Di buntel godhong lompong: buntil
-             Di buntel klobor : jenang,dodol
-             Di buntel godhong pring: kupat sumpil,enting-enting
-             Di buntel klaras : kue lompong
-             Di buntel jati : tempe,wajik





Semoga bemanfaat teman-teman,jangan lupa like iya.......

11 komentar:

  1. huruf,rata kanan kiri,warna huruf masih berantakan. blog kurang informatif karena tidak menjelaskan contoh soal tersebut untuk kelas berapa,sehingga pengunjung akan merasa tidak tertarik karena kurangnya informasi blog.
    kelebihannya, blog tersebut cukup menarik

    BalasHapus
    Balasan
    1. Tampilannya rapih itu warna juga dah sesuai jangan ngaco kau

      Hapus
  2. Sangat membantu itu tugas bahasa jawa gladehen kompetensi 9

    BalasHapus
    Balasan
    1. Sayangnya gk ada jawabannya kn lebih muda

      Hapus
    2. Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.

      Hapus
  3. Sangat membantu tapi lebih dirapikan lagi supaya enak dibaca

    BalasHapus
  4. Sangat membantu, terima kasih.

    BalasHapus
  5. Soalnya persis tapi aku jawab di branly sama yang ini berbeda , yang benar yang mana nih😂

    BalasHapus
  6. Yang ini udah dikoreksi sama guru nya 😁

    BalasHapus
  7. mba maaf aku soal no 5
    aku daerahnya jawa tengah

    BalasHapus

Contoh Soal dan Jawaban Bahasa Jawa (Gladhen Kompetensi Bab Panganan)

1.       Panganan wujude bunder dawa digawe saka beras lan dibuntel godhong gedhang,yaiku: a.    Lemper b.    Lonthong c.     Karok/c...